Äldre man överfallen av tre män

En man i 70-årsåldern har blivit överfallen av tre män i centrala Borås. Mannen kunde efter händelsen uppsöka vård på egen hand.
– Tre män kommer fram och slår ner honom till marken och försöker då ta tillhörigheter och halskedjan, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.

ANNONS
|

Polisen larmades om rånförsöket vid 9-tiden på måndagsmorgonen efter att tre män ska ha försökt rycka att åt sig en halskedja från den äldre mannen.

De misstänkta gärningsmännen ska vara mellan 18 och 25 år gamla och gav sig på den äldre mannen när han hoppade av bussen. Den utsatte mannen lyckades enligt polisen dock kämpa emot gärningsmännen så pass mycket att de inte lyckades få med sig något av värde.

– Han tog sig sedan själv till ett vårdhem och då larmades polis, säger Hans Lippens.

I samband med attacken ska mannen ha fått sårskador på sin hand och ett märke på halsen och han är enligt polisen chockad efter händelsen.

ANNONS

Under förmiddagen har polisen sökt efter gärningsmännen i Borås. Vid 11-tiden var dock ingen av dem gripen.

Händelsen rubriceras av polisen som rånförsök.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS