Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Äldre kvinna påkörd – förd till sjukhus

En kvinna i 90-årsåldern har körts i ambulans till sjukhus efter att ha blivit påkörd i Falköping. Enligt räddningstjänsten har olyckan skett då solen stod låg i en korsning utan trafikljus.

SOS larmades om händelsen klockan 15.46. Ambulans, räddningstjänst och polis larmades då ut till olycksplatsen.

Olyckan inträffade längs Järnvägsgatan i centrala Falköping. Christian Velander är stabsbrandsmästare vid Samhällsskydd och beredskap i mellersta Skaraborg.

– Vi är klara vid platsen. Olyckan ha inträffat i en t-korsning. Det finns inga trafikljus i den. Vad jag har hört så ska solen stått väldigt lågt när olyckan inträffade, men om det är anledningen till det som har hänt vet jag inte, säger Christian Velander.

Äldre kvinna påkörd

Polisens uppger att den påkörda kvinnan som är i 90-årsåldern ska ha varit vid medvetande efter händelsen.

– Det jag vet i nuläget är att en person ska ha blivit påkörd och att personen ska vara vaken och talbar, berättade Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral kort efter olyckan.

Polisen fick under själva insatsen vid platsen stänga av trafiken och redigera om den vid platsen.

Den påkörda kvinnan fördes till sjukhus efter att ha körts dit i ambulans efter olyckan. Enligt personalen på sjukhuset har kvinnan lindriga skador och var vid 19.30-tiden på söndagskvällen kvar för vård.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.