Västsvenska Arvin: "Imponerad av sjukhuspersonalens engagemang"

ANNONS
|

Arvin Sand Vaziri från Mariestad är en av de västsvenskar som är bosatta i London. Under natten befann han sig påUniversity College Hospital som är ett av de fem sjukhus som skadade från attacken kom till.

Han var på sjukhuset som anhörig till en patient i annat ärende och berättar om dramat som uppstod.

–När det hände blev stämningen väldigt hetsig då alla läkare och sjuksköterskor fick släppa allt och ha krismöte. Det var lördagskväll och det var rätt många patienter här så det var oroligt bland personalen hur alla skulle få plats.

"Man hade ändå känslan av att de hade kontroll hela tiden"

Arvin berättar hur imponerad han är av personalens insats.

ANNONS

–Vi fick höra att personer med skott-och knivskador skulle komma till sjukhuset. Även om personalen var nervös så är jag imponerad av deras proffsighet och att de tog sitt arbete på enormt stort allvar. Man hade ändå känslan av att de hade kontroll hela tiden.

Han berättar hur alla drog sitt strå till stacken och att en del till och med jobbade gratis.

– Det var bland annat en sjuksköterska som slutade sitt skift vid tio men kom tillbaka, och en läkare som cyklat en mil tillbaka till jobbet. Så den övervägande känslan var att folk ville göra det bästa jobbet de kunde i kaoset.

"Man har helt klart blivit mer på sin vakt när man är ute på stan"

Trots att London de senaste månaderna drabbats av två attacker, tror Arvin inte att han kommer att sluta röra sig på vissa ställen i staden.

– Det skulle vara att låta terroristerna vinna, säger han men poängterar att han inte längre känner sig helt trygg i de mest centrala delarna.

–Man har helt klart blivit mer på sin vakt när man är ute på stan.

ANNONS