Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Stephane de Sakutin / Robyn Beck / AFP

Världsledarnas reaktioner på attacken

Sorg, chock, förtvivlan och en uppmaning till enad kamp mot terrorn. Världsledarna reagerar starkt mot terrordådet i Istanbul.

Politiska ledare världen över reagerar på terrordådet i Istanbul. Till amerikanska Voice of America fördömer Angela Merkel dådet och säger att vi nu står enade med det turkiska folket i kampen mot terror. I samma inslag säger Frankrikes president François Hollande att han fruktar att dåden är riktade mot att göra situationen i Turkiet svårare, och att vi nu måste göra allt som står i vår makt för att stoppa liknande attacker. 


LÄS OCKSÅ: Dödssiffran stiger - minst 36 döda i explosioner på flygplats

I takt med att nyheten om terrorattacken i Istanbul spreds över världen reagerade även amerikanska politiker på dådet. Via sociala medier fördömer såväl Donald Trump och Hillary Clinton dådet. USA:s presidenten Barack Obama har ännu inte uttalat sig, men Vita Huset meddelar via sitt Twitter-konto att man på starka möjliga sätt fördömer den "vedervärdiga terroristattacken".

Den demokratiske presidentkandidaten Hillary Clinton skriver i sitt uttalande att alla amerikaner står enade med det turkiska folket mot det hatfulla och våldsamma dådet.

LÄS OCKSÅ: Svenskar har inte fått kontakt med anhöriga


Donald Trump i sin tur konstaterar "ännu en terroristattack, den här gången i Turkiet. Kommer världen någonsin förstå vad som händer? Så sorgligt. 
 

LÄS OCKSÅ: Madelene, 25, fast i Turkiet efter bombdramat

Även Europas toppolitiker var snabba med att reagera på dådet - som krävde minst 36 döda och 147 skadade. Storbrittaniens premiärminister David Cameron säger sig vara "skräckslagen över attacken i Istanbul".

 

Även Bryssels flygplats, som drabbades av ett liknande terrordåd i mars i år skickar via Twitter sina sympatier till Turkiet och de drabbade.
 


Flera ledare världen över uttalade sig också om dådet. Som Kanadas premiärminister Justin Trudeau.

Drottning Rania av Jordanien:


Kenyas president, Uhuru Kenyatta:

 


Indiens premiärminister Narendra Modi:
 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.