Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ingen på tunnelbanan ska ha försökt hjälpa 18-åringen att värja sig mot attackerna. Kollage: GP Bilder: Frank Franklin II / Facebook

Yasmin, 18: "De skrek din jävla terrorist"

Polisen i New York undersöker en anmälan där en ung kvinna uppger att hon trakasserats av tre män på tunnelbanan. De kallade henne terrorist och sjöng "Donald Trump" i kör.

Obs! Två veckor efter denna artikel greps Yasmin, sedan det visat sig att anmälan inte stämde: Yasmin, 18, greps efter falsk anmälan

Yasmin Seweid, 18, har skrivit ett inlägg på Facebook om händelsen där tre vita män försökte slita av henne hijaben. I samband med det ska männen ha skrikit en lång harang av kränkande kommentarer.

– Kolla, det är en jävla terrorist! Åk tillbaka till ditt land! Ta av dig den där duken du har på huvudet, ska männen ha ropat enligt Yasmin.


Männen ska även ha ropat "Donald Trump" i kör, upprepade gånger.  Både Yasmins inlägg och nyheten om händelsen sprids nu som en löpeld på nätet. 

– Jag svarade männen vänligt och sa "snälla, kan ni lämna mig i fred?" Alla på tunnelbanan såg vad som hände, men ingen sa någonting för att hjälpa mig. Istället tittade folk bara bort, berättar Yasmin för den amerikanska tv-kanalen CBS i New York.

 

"Trump främjar det här"

Yasmin är född i stadsdelen Brooklyn i New York och är en stolt amerikansk medborgare. Hon är skakad av händelsen, men fram för allt är hon rädd att något liknande kan hända igen.

– Den tillträdande presidenten främjar just den här typen av beteende. Han är väldigt anti-muslimsk, mycket islamofobisk och han främjar sådant här, sa hon vidare till CBS.

Polisen i New York uppger att deras Hatbrottsrotel hanterar fallet. De söker vittnen för att kunna identifiera männen. Tills dess meddelar Yasmin att hon kommer fortsätta åka tunnelbana.

– Var försiktiga där ute och låt aldrig någon ta ifrån er era rättigheter, avslutar Yasmin sitt Facebookinlägg med.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.