Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Sjukvårdspersonal i full skyddsutrustning vid en klinik för att behandla ebolasmittade i Beni i östra Kongo-Kinshasa i september.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

WHO: Oro för fler dödsfall i ebola

125 personer har dött i det senaste utbrottet av ebola i Kongo-Kinshasa, varav 90 fall är bekräftade, konstaterar Världshälsoorganisationen (WHO).

Organisationen uttrycker nu även oro för den ökning som skett av antalet smittade de senaste veckorna och då särskilt i trakterna av staden Beni, nära gränsen till Uganda. Sedan början av augusti har 200 fall av smitta rapporterats till organisationen, varav 165 bekräftats med tester.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Oro, våld och konflikter i området kan göra det svårare för myndigheter och hjälporganisationer att förhindra ytterligare smitta.

- Den ökade osäkerheten i staden är ett av skälen till att vi ser de här nya fallen komma, säger WHO:s talesperson Tarik Jasarevic till AFP reporter i Genève.

Så sent som i början av september sade Peter Salama, chef för WHO:s akuta insatser, att organisationen förhoppningsvis skulle kunna stoppa utbrottet "de kommande veckorna".

Vid det stora ebolautbrottet i Västafrika 2013–2016 dog över 11 000 personer.

Rättad: I en tidigare version uppgavs ett felaktigt dödstal. Uppgift om antalet bekräftade dödsfall saknades också.