Räddningsarbetare fortsätter att söka efter överlevande, men det är en kamp mot klockan oddsen i allt större utsträckning är emot dem.
Räddningsarbetare fortsätter att söka efter överlevande, men det är en kamp mot klockan oddsen i allt större utsträckning är emot dem. Bild: Lefteris Pitarakis

WHO: Jordbävningen den värsta naturkatastrofen på ett århundrade

Jordbävningskatastrofen i Turkiet och Syrien är den värsta naturkatastrofen som drabbat Europa på 100 år. Det slår WHO:s Europachef Hans Kluge fast på tisdagen.

ANNONS
|

– Vi är vittne till den värsta naturkatastrofen på ett århundrade i WHO:s europeiska region, och vi känner fortfarande inte till den fulla omfattningen, säger Hans Kluge, enligt NTB.

Till WHO:s Europaregion hör 53 länder, bland annat Turkiet. Syrien hör dock till en annan region.

Dödstalen efter den tragiska jordbävningskatastrofen har fortsatt att stiga. På tisdagen rapporterades att över 37 000 personer ha minst livet i jordskalvet, som skedde för åtta dagar sedan.

Kluge: ”Vi inspireras”

Enligt Hans Kluge är också uppemot 100 000 skadade i Turkiet. På en pressträff idag hyllade han de turkiska räddningsarbetarnas insatser.

– Vi inspireras och hämtar kraft ur de turkiska räddningsarbetarnas insatser, sa han.

ANNONS

FN varnar för att minst 870 000 människor är i akut behov av varm mat i Turkiet och Syrien. Bara i Syrien kan uppemot 5,3 miljoner ha blivit hemlösa efter skalven.

Nära 26 miljoner människor påverkas av katastrofen, enligt Världshälsoorganisationen.

LÄS MER:Tonåring räddad över en vecka efter skalvet

LÄS MER:Därför kan Erdogan tvingas skjuta upp valet i Turkiet

LÄS MER:Tusentals byggnader rasade – trots ”jordbävningsskatten”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS