Snart tar den emot besökare igen, den stora obelisken i Washington DC. Arkivbild.
Snart tar den emot besökare igen, den stora obelisken i Washington DC. Arkivbild. Bild: J David Ake/AP/TT

Washingtonmonumentet öppnar igen

ANNONS

För första gången på ett halvår är det dags för obelisken i Washington DC att öppna för besökare igen, som ett tecken på att USA är på bättringsvägen efter pandemin.

Washingtonmonumentet – en kort tid världens högsta byggnad när den stod färdig 1884 – tog emot hundratusentals turister årligen, innan pandemin satte sina klor i USA.

Det stängde för allmänheten i mars 2020, öppnade mellan oktober och januari, innan det stängde igen. Munskydd och förbokade biljetter krävs för att få besöka monumentet.

Obelisken uppfördes för att hedra George Washington, vars armé ledde de amerikanska revolutionärerna till självständighet från Storbritannien.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS