Vithajen landade i Terrys båt

ANNONS
|

Det låter som en scen ur en klassisk skräckfilm. En äldre mansitter lugnt i sin båt under en fisketur när ett undervattensmonster slugt planerar att slå till från havets djup.

För 73-årige Terry Selwood var mötet med vithajen högst verkligt, även om han först inte riktigt förstod vad som hände när han var ute och fiskade i havet utanför Evans Head, söder om Brisbane längs Australiens östkust, i lördags.

Tittade varandra i ögonen

– Jag såg någotsuddigt i ögonvrån som kom över båten och sedan slog hajens bröstfena till min underarm ochslog omkull mig så att jag landade på alla fyra, berättadeden 73-årige fiskaren för ABC News.

ANNONS

Terry Selwood hur den nära tre meter långa och 200 kilo tunga hajen, efter att ha hoppat upp från havsytan, landade över motorn och sedan gled ner pådurken i hans 4,5 meter långa och 1,5 meter breda fiskebåt.

– Där stod jag på alla fyra och han tittade på mig och jag på honom. Han började att dansa runt och sprattla i båten och jag kunde inte ta mig tillräckligt snabbt upp på relingen, säger 73-åringen.

"Förlorade en del blod"

Terry Selwood berättar att hans arm skadadesav hajens tackling och att han något chockad försökte ta in vad som hänt.

– Jag förlorade en del blod. Jag var chockad och kunde först inte greppa allt. Sedan tänkte jag: "Herregud, jag måste ta mig härifrån", säger fiskaren.

När den första paniken lagt sig lyckades han få tag på sin kommunikationsradio vilken han kontaktade lokal sjöräddningspersonal med. Efter att han räddats från båten återvände räddningspersonalen till den drivande båten där den objudna passageraren låg kvar.

"Får hitta en krokodil"

Att det rör sig om en vithaj på 2,7 meter har bekräftas av lokala myndigheter. Terry Selwood berättar att han fiskat i över 60 år och att det tidigare har hänt att vithajar varitnärgångna - men aldrig på det här viset.

ANNONS

– Dehar simmat in till båten och tagit mina fiskelinor, men det är aldrig någon som gjort något sådant här, säger Terry Selwood som också berättar att händelsen inte kommer att avskräcka honom från att att fortsätta fiska.

– Inte en chans. Det här är en världslig sak och något som kan hända. Nu ska jag bara reparera min båt och gå vidare ilivet. Nästa gång får jag väl hitta en krokodil att brottas med för att stanna kvar i rampljuset, säger 73-åringen till ABC News med anspelningen till uppmärksamheten händelsen har fått i media.

ANNONS