Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Vita huset kollar telefoner i jakt på läckor

Donald Trumps pressekreterare Sean Spicer har beslagtagit mobiltelefoner från Vita husets personal för att säkra att de inte kommunicerar med reportrar och för att förhindra läckor, enligt Politico.

Pressekreteraren Sean Spicer har vidtagit vissa säkerhetsåtgärder för att förhindra att information läcks. Slumpmässiga kontroller av personalens mobiltelefoner har införts, skriver Politico

Personalen kallades till Spicers kontor

Spicer ska ha kallat personalen till sitt kontor förra veckan för att uttrycka sin frustration gällande de rådande läckorna till media. Efteråt har pressekreteraren gått igenom personalens telefoner för att försäkra sig om att de inte använder sig av krypterade SMS-applikationer eller liknande, enligt källor till CNN.

Sean Spicer har, enligt CNN, avböjt att kommentera att mötet tillkallades i frustration och att det handlat om att pressmeddelandet, där Mike Dubkes utsågs till ny kommunikationschef för Vita huset, läckts till medierna en vecka för tidigt. 

LÄS MER: Ny kommunikationschef i Vita huset

Varnade om mötet skulle läcka till media

Pressekreteraren ska även ha varnat personalen om att fler åtgärder skulle behövas om även information kring kontrollmötet han höll skulle läcka till media, enligt källor i rummet, skriver Politico. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.