Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Biståndsminister Isabella Lövin fotograferad i samband med FN-mötet i New York i USA på lördagen.

Vill se folklig förankring för mål

I ljuset av FN:s nya utvecklingsmål hoppas regeringen på en folklig uppslutning kring målen. 36 miljoner kronor är avsatta i budgeten för projekt som rör information och kultur.
-Tanken är att det ska möjliggöra en snabbstart för den breda folkliga förankring som vi hoppas på för genomförandet av de nya globala målen, säger biståndsminister Isabella Lövin.

Exempel på projekt som kan få stöd är teatrar, utbyten med länder, kommunala satsningar och utbildningar.

-Med tiden hoppas jag att alla i samhället känner att de kan vara med och diskutera de här frågorna och att de väcker ett hopp och en optimism, säger Lövin. -Målen är en möjlighet till en ny färdriktning vilket vi behöver. Miljön klarar inte av att vi lever som i dag, det är fler krig och konflikter än på länge och vi har skriande ojämlikheter mellan länder och människor.

För svensk del ser Lövin att vi har en hel det att göra för att leva upp till de 17 utvecklingsmålen och 169 delmålen. Hon nämner särskilt havsmiljön och hur man bygger miljömässigt och socialt hållbara städer samt mål som rör anständiga arbetsvillkor och livslångt lärande.