Demonstrationer på Chicagos gator. Detta efter att en video offentliggjorts som visar hur polis skjuter ihjäl en spansktalande tonårspojke i samband med en jakt.
Demonstrationer på Chicagos gator. Detta efter att en video offentliggjorts som visar hur polis skjuter ihjäl en spansktalande tonårspojke i samband med en jakt. Bild: Ashlee Rezin Garcia/AP/TT

Video där polis skjuter ihjäl tonåring släppt

ANNONS

Den 13-årige pojken jagas av polis i en gränd i Chicago innan han, på polisens kommando, stannar och sträcker upp händerna. Sekunder senare skjuts han ihjäl med ett skott.

Myndigheterna i staden har nu offentliggjort inspelningen från den skjutande polisens kroppskamera.

Den spansktalande pojken dödades i ett mexikanskt kvarter i slutet av mars. Polis hade kallats dit efter larm om skottlossning och det finns uppgifter om att pojken ska ha hållit ett vapen i handen. När han sköts var han dock obeväpnad. En bit ifrån honom, i ett staket, hittades en pistol som kan ha kastats bort, enligt åklagare.

Videon väcker starka reaktioner i ett USA som i månader skakats av demonstrationer mot rasism – och där rättegången mot den polis som genomförde det dödliga ingripandet mot George Floyd pågår i Minneapolis. Under natten till fredagen samlades grupper i Chicago för att protestera.

ANNONS

"Lås in polisen", skanderade vissa.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS