Victoria, 25, evakuerades från flygplatsen

Victoria Hörnlund och hennes vän befann sig på flygplatsen Zavantem när de hörde dova smällar. Nu har de blivit evakuerade till flygplatsens baksida tillsammans med tusentals andra personer. Jag har sett personer med blod på armarna, säger hon.

ANNONS
|

Victoria Hörnlund och hennes vän har varit i Gambia och mellanlandade i Bryssel. De befann sig i en av flygplatsens hallar när de vid åttatiden hörde en dov smäll. Efter en stund började personal samla ihop personerna som var i hallarna, men sen blev de evakuerade.

- Vi fick först höra att huvudbyggnaden skulle evakueras, och vi var i A- och B-hallen. Sen började personal stänga runt omkring där vi var och de sa till oss att vi skulle gå från ena hallen till den andra. Till slut fick vi gå ut och de evakuerade hela flygplatsen. Nu står vi i en parkeringsplats, det är som en lastkaj för lastbilar på baksidan av flygplatsen, säger Victoria Hörlund.

ANNONS

På baksidan av flygplatsen har man samlat de passagerarna som var inne i flygplatsen.

- Tusentals personer står här, vi har stått här i en timme ungefär. Personalen har sprungit fram och tillbaka, brandbilar är här, ambulanser har åkt in. De har prioriterat att ge ut filtar och vatten, eftersom det är ganska kallt, bara några plusgrader, säger Victoria Hörnlund.

När Victoria och hennes vän befann sig inne i flygplatsen började det gå rykten om varför det hade smällt. Och än så länge har de inte fått någon information från personalen om vad som skett inne på ankomsthallen i Zavantems flygplats.

- Man fick höra ryktesväg att det kanske var någon bil som exploderat och sen att det var ett plan. Men vi har inte fått någon information själva, säger Victoria Hörnlund.

Stämningen bland de evakuerade passagerarna är lugn men orolig. Bland passagerarna står även flygplatspersonalen, vissa med blod på armarna.

- Det är en väldigt skrämd personal. Man märkte direkt att det var väldigt allvarligt. Det är personalen som är mest skakade av det här, jag har sett några med blod på armarna, fortsätter Victoria.

Nu vet inte Victoria vad som kommer att hända. Enligt en i personalen som hon pratade med ska det finnas bussar som kör de evakuerade personerna från flygplatsen. Men även personalen verkar inte veta vad passagerarna ska göra.

ANNONS

- Han som delade ut vatten sa till mig "our plan B doesn't work right now". Det känns väldigt obehagligt, man märker att sådant här händer på fler ställen och oftare, och det känns väldigt underligt att stå i en sådan situation., säger Victoria Hörnlund.

ANNONS