Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Våldsamma upplopp efter ny dödsskjutning

Demonstranter har satt eld på en bensinstation, kastat sten och avfyrat skott i Milwaukee. Detta efter att en beväpnad man skjutits ihjäl av polisen sedan han och en annan man stoppats av polisen på grund av ett "misstänkt beteende".

Polisen i Milwaukee informerade via sin Twitter om skottlossningar och att polis fick stenar kastade mot sig när man försökt avhysa folk från platsen, där en 23-årig man tidigare blivit skjuten av polis. Arga Milwaukeebor hade gått ut på gatorna för att protestera mot vad som är den senaste i en lång rad dödsskjutningar av den amerikanska poliskåren. 

Ett hundratal demonstranter möttes av kravallutrustad polis som försökte upplösa folkmassan. En polis har skadats och förts till sjukhus efter att ha fått en tegelsten i huvudet och en polisbil har satts i brand, enligt lokala medier.

Minst tre personer har gripits. Stadens borgmästare Tom Barrett uppmanade föräldrar att säga till sina barn som är ute och demonstrerar att gå hem, enligt CNN.

Tände eld på bensinstation

Under oroligheterna sattes en bensinstation i brand, brandbilen kunde inte komma åt att släcka den eftersom vapen sköts av i närheten. Flera bilar vandaliserades och tändes eld på.

Filmklipp från Journal Sentinel visar kaosartade scener i området. Stora folkmassor är samlade på rökfyllda gator, det hörs högljudda rop och skott som avlossas. En del av de samlade människorna försöker och lyckas till slut välta en bil

 


 

Sköt en 23-årig man till döds

Dessa oroligheter kom några timmar efter att en polisman under lördag eftermiddag, amerikansk tid, sköt en 23-årig man till döds. 

Polisen i Milwaukee uppger att en polis ska ha stoppat en bil med två män i. Männen flydde till fots, och under jakten sköt polisen den ene av dem, en 23-åring som var beväpnad med en stulen pistol.

Mannen dog på platsen. Polisen vill inte svara på om han hade siktat på eller beskjutit någon av poliserna på plats. Den andra mannen greps.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.