Top Thrill Dragster har sjungit sin sista sång. Efter en olycka har ledningen för nöjesparken i Sandusky, Ohio, beslutat att stänga berg- och dalbanan permanent.
Top Thrill Dragster har sjungit sin sista sång. Efter en olycka har ledningen för nöjesparken i Sandusky, Ohio, beslutat att stänga berg- och dalbanan permanent. Bild: Paul M. Walsh

Världens näst högsta berg- och dalbana stänger – efter olycka

En kvinna träffades av ett metallobjekt som lossnade från berg- och dalbanan Top Thrill Dragster i fjol. Sedan dess har den varit stängd och nu har nöjesparken i Sandusky i Ohio beslutat att inte öppna den igen.

ANNONS
|

Top Thrill Dragster var världens näst högsta berg- och dalbana på 128 meter. Bara Berg- och dalbanan Kingda Ka i Jackson Township i Jackson är högre (139 meter).

Men Top Thrill Dragster har varit stängd sedan en incident den 15 augusti i fjol. Ett metallobjekt lossnade från banan och träffade en kvinna i huvudet. Kvinnan fick bestående hjärnskador och berg- och dalbanan har varit stängd sedan dess.

”Vårt arv fortsätter”

Efter en utredning har det slagit fast att nöjesparken Cedar Point inte är att skylla för olyckshändelsen. Personalen hade ingen anledning att tro att det var något fel på anordningen.

Nu har ledningen på nöjesparken tagit beslutet att den inte kommer att öppnas igen, rapporterar AP.

ANNONS

”Vårt arv fortsätter. Vi jobbar hårt för att skapa en ny och omarbetad upplevelse”, har representanter uttryckt. De har inte kommenterat om fjolårets incident har påverkat deras beslut om att stänga Top Thrill Dragster.

Berg- och dalbanan var aktiv i 19 år och har dragit till sig 18 miljoner besökare.

LÄS MER:Olyckor och skandaler på Liseberg

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS