Världens äldsta nu ett år äldre

Världens nu äldsta levande person, japanska Kane Tanaka, blev under söndagen ännu ett år äldre. Den nu 119-åriga kvinnan bor på ett vårdhem i Japan, rapporterar Japan Times.

ANNONS

Kane Tanaka fick ett erkännande i Guinness World Records i mars 2019 som den äldsta levande personen i världen med sina då 116 år. Tre år senare innehar hon fortfarande rekordet som världens äldsta levande person.

Tanaka bor nu på ett vårdboende i Fukuoka, Japan. På boendet uppges hon gilla att lösa nummerpussel och ha en fäbless för choklad och kolsyrade drycker.

– Jag skulle personligen snart vilja gratulera henne. Jag hoppas att hon fortsätter ha hälsan i behåll och har roligt varje dag, säger hennes barnbarn Eiji till Japan Times.

Än är dock Tanaka lite mer än tre år från att slå rekordet som världens äldsta person någonsin. Rekordet innehas nu av franska Jeanne Calment som dog i augusti 1997, då 122 år och 164 dagar gammal.

ANNONS

Japan har en av världens äldsta befolkningar med en medellivslängd på mer än 87 år för kvinnor och mer än 81 år för män. I september 2021 rapporterades det att det i Japan fanns 86 510 personer som var över 100 gamla.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS