En demonstration i Algeriets huvudstad Alger i mars.
En demonstration i Algeriets huvudstad Alger i mars. Bild: Anis Belghoul/AP/TT

Välkänd journalist kvar i algeriskt häkte

ANNONS

En domstol i Algeriet avslog på onsdagen den välkände journalisten Khaled Drarenis yrkande om att bli släppt mot borgen, uppger organisationen CNLD som arbetar för fångars rättigheter i landet.

Khaled Drareni har grundat en nyhetssajt och är korrespondent för franska TV5-Monde samt för Reportrar utan gränser (RSF).

Han greps den 7 mars när han rapporterade om en regimkritisk demonstration. Drareni anklagas bland annat för anstiftan till folksamling samt för att ha "skadat den nationella integriteten".

Därefter släpptes Drareni innan han greps igen i slutet av månaden.

Människorättsorganisationen Amnesty International har kallat gripandet "skandalöst" och har anklagat regimen för "godtyckliga åtal som syftar till att tysta   . . .   aktivister och journalister".

ANNONS

Algeriet hamnade på plats 146 av 180 länder i RSF:s pressfrihetsindex för i år.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS