Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vägen öppen för konservativ regering

Storbritannien ser ut att få en koalitionsregering mellan det Konservativa partiet och Liberaldemokraterna.

I fem dagar har britterna tvingats vänta på besked om vem som ska leda Storbritanniens nästa regering sedan valresultatet förra torsdagen innebar att inget parti får egen majoritet i parlamentet.

Så, efter dygn av upprepade möten i partihögkvarteren i Westminster - allt inför ett massivt medieuppbåd på marken och i luften - kom så uppgifter från fler och fler källor: Labour ger upp samtalen med Liberaldemokraterna om att bilda en koalitionsregering. Och premiärministern Gordon Brown avgår.

Det betyder i så fall att Konservativa partiets ledare David Cameron får drottningens uppdrag att bilda regering. Frågan är om det blir en minoritetsregering eller en koalition med Liberaldemokraterna.

På tisdagsförmiddagen förklarade Liberaldemokraternas ledare Nick Clegg att förhandlingarna nått ett avgörande och slutligt stadium och att partiet skulle göra allt det kunde för att skapa en stabil regering.

-Jag är lika otålig som alla andra att få en lösning, sade han.

Hans förhandlingspartner Toryledaren David Cameron gick ut och konstaterade att det är dags att Liberaldemokraterna bestämmer sig för vilket parti som de vill stödja i en regering.