Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Balmoralslottet. Bild: Martin Cleaver/AP/TT

Vädjan: Gå inte på toa hos drottningen

Snälla, använd inte strövområden runt den brittiska drottningens slott Balmoral som toalett. Det vädjar personal via sociala medier, sedan mängden våtservetter ökat markant i området under pandeminedstängningen.

"En besvikelse att se så många våtservetter slängda på ägorna i dag. Bredvid stigar och monument", skrev slottets personal på Twitter den gångna helgen.

Många offentliga toaletter har stängts under covidkrisen, samtidigt som folk vill umgås och röra sig ute i det fria för att hejda smittspridningen.

Slottets Twitterkonto erkänner dilemmat, men har goda råd. Den som behöver kissa manas att göra det "minst 30 meter från sjöar och vattendrag". Och om man måste bajsa måste det ske "så långt som möjligt från byggnader, stigar, vattendrag och gårdsdjur". "Gräv ner avföring i ett hål och täck över", avslutas råden.

Det skotska slottet Balmoral har uråldriga anor, men byggdes i nuvarande form till drottning Victoria på 1850-talet. Det används i första hand som Elizabeth II:s sommarresidens.