Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Utrikesministerpost ännu ledig i USA

Kommer nästa amerikanska utrikesminister heta Romney, Petraeus eller kanske Corker? Frågan är fortfarande obesvarad, men kanske kan Donald Trumps mötesschema de senaste dagarna ge en hint.

En efter en tillsätts ministerposterna i Donald Trumps kommande regering, men fortfarande är det oklart vem som blir USA:s ansikte utåt samt chef för det 70 000 personer starka utrikesdepartementet.

Flott restaurang

En av dem som pekats ut som möjlig kandidat är Mitt Romney, som förlorade presidentvalet mot Obama när det begav sig. Under tisdagen träffades Romney och den blivande presidenten på en av New Yorks flottaste restauranger för sitt andra möte öga mot öga på tio dagar – möjligen ett tecken på att topposten snart kan vara hans.

"En underbar kväll", enligt Romney.

- Mitt hopp om att Trump är den man som kan leda oss mot en bättre värld ökar, sade han till reportrar på plats.

Bjärt kontrast

Detta står i bjärt kontrast till den kritik som Mitt Romney luftade under presidentvalskampanjen, då han bland annat liknade Donald Trump vid en "bondfångare" och "bedragare". Oro finns inom Trumps innersta krets kring hur det skulle gå med den tidigare så kritiske Romney som utrikesminister. Dessutom kan de båda männens syn på Ryssland och landets president Vladimir Putin komma att krocka.

Andra namn som nämnts i sammanhanget är den före detta CIA-chefen David Petraeus, New Yorks tidigare borgmästare Rudy Giuliani och senatsledamoten Bob Corker. Den sistnämnde hade även han ett möte med USA:s näste president under tisdagen.