Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Utbetalningar till Flynn under lupp

Det amerikanska militärhögkvarteret Pentagons generalinspektör har börjat utreda om president Donald Trumps kortvarige nationelle säkerhetsrådgivare Michael Flynn tog emot utländska betalningar utan att ha fått det godkänt.

Det framgår av ett brev som Demokraterna i representanthuset offentliggjorde på torsdagen.

Men på sin dagliga pressträff sade Vita husets presstalesman Sean Spicer att enligt vad han vet så fick Flynn klartecken kring sitt tjänsteutövande våren 2016 under Obama-administrationens tid, medan själva den transaktion som nu diskuteras ägde rum i december 2015.

Flynn granskas för sina kontakter med ryska tjänstemän. Kongressledamöter anser det troligt att han bröt mot lagen när han inte i förväg bett om tillstånd för att ta emot betalning för en resa till Ryssland 2015.

Generalinspektören prövar nu om Flynn missade att i förväg skaffa sig ett godkännande för att ta emot betalning från en utländsk regering.

Elijah Cummings, som företräder Demokraterna i representanthusets revisionsutskott, har också offentliggjort dokument från Pentagon som visar att det inte finns något som tyder på att Flynn bett om tillstånd i förväg.

Flynn tvingades avgå som säkerhetsrådgivare efter uppgifter om att han misslett vicepresident Mike Pence om vilket slags kontakter han haft med den ryske USA-ambassadören Sergej Kisljak.