Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

USA:s militär dödade högt uppsatt ledare i al-Qaida

På fredagen dödade den amerikanska militären en högt uppsatt ledare i terrornätverket al-Qaida, uppger USA:s centralkommando på sin hemsida.

Det var på fredagen som USA:s centralkommando gick ut med att man genomfört ett luftangrepp i nordvästra Syrien. I attacken dödades en högt uppsatt ledare i terrornätverket al-Qaida, men enligt talespersonen John Rigsbee finns det inga indikationer på några civila offer.

”Al-Qaida fortsätter att utgöra ett hot mot Amerika och våra allierade. al-Qaida använder Syrien som en fristad för att bygga om, samordna med externa medlemsförbund och planera externa operationer”, skrev John Rigsbee på hemsidan.

Den amerikanska militären kommer fortsätta med letandet efter medlemmar i al-Qaida och andra terrororganisationer som på något sätt kan utgöra ett hot mot landet.

”Avlägsnandet av denna ledare för Al-Qaida kommer att störa terrororganisationens förmåga att ytterligare planera och utföra globala attacker som hotar amerikanska medborgare, våra partners och oskyldiga civila”, skrev talespersonen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.