Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Peter Newsham, polischef i Washington, vid en presskonferens med anledning av arresteringsbesluten.

USA:s arresteringsorder irriterar Erdogan

USA har utfärdat en arresteringsorder mot flera män ur den turkiske presidentens personliga säkerhetsstyrka, som gått till angrepp mot en demonstration i USA. President Erdogan fördömer beslutet och anklagar USA för att ha låtit "terrorister" protestera mot honom.

- Vi kommer att göra allt, politiskt, diplomatiskt, för att lösa det här, säger han enligt CNN Türk.

Recep Tayyip Erdogans säkerhetspersonal misstänks ha angripit fredliga demonstranter i samband med att han besökte sin kollega Donald Trump i Washington den 16 maj.

Peter Newsham, polischef i Washington, säger att de efterlysta männen – nio män ur Erdogans säkerhetspersonal och tre turkiska poliser – har identifierats med hjälp av filmat material.

- I USA, och särskilt i District of Columbia, ser vi möjligheten att hålla fredliga protester som heliga rättigheter, säger Newsham.

Minst nio personer skadades i samband med att demonstranterna attackerades. Händelsen har lett till frostiga relationer mellan länderna. USA har framfört sitt "kraftfulla missnöje" till Turkiet.

Den republikanske senatorn John McCain skrädde inte orden när bilder från angreppet nådde medierna.

- Vi borde kasta deras ambassadör åt helvete ut ur Amerikas förenta stater, sade han då.

I onsdags utfärdades arresteringsorder för två amerikanska medborgare som misstänks ha deltagit i våldsamheterna vid demonstrationen.