Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

USA protesterar mot våld vid ambassad

Flera demonstranter misshandlades av turkisk säkerhetspersonal vid en demonstration utanför Turkiets ambassad i Washington. USA ser allvarligt på angreppet och ska framföra sitt missnöje på "kraftfullaste" sätt.

- Våld är aldrig ett rimligt svar på yttrandefrihet, och vi stöder människors rätt att uttrycka sig fritt och rätten till fredliga demonstrationer överallt, säger Heather Nauert, talesperson för det amerikanska utrikesdepartementet enligt nyhetsbyrån AFP

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Tumultet bröt ut då omkring 25 personer samlats vid ambassaden för att protestera mot Erdogans politik, enligt CNN. De prokurdiska demonstranterna anklagar anhängare till den turkiske presidenten för att ha forcerat polisens avspärrningar och misshandlat deltagare vid manifestationen.

Elva personer, varav en polis, skadades. Två personer har gripits, enligt polisen.

Angreppet skedde i samband med den turkiske presidenten Recep Tayyip Erdogans besök i Vita huset. Enligt nyhetsbyråerna AFP och Reuters deltog den turkiske presidentens säkerhetspersonal i slagsmålet. Videoklipp från händelsen visar flera skadade, en av dem med blodigt ansikte.

- De tror att de kan hindra protester och yttrandefrihet på samma sätt som i Turkiet, säger Flint Arthur, som deltog i demonstrationen, till CNN.

President Erdogan ska inte ha befunnit sig på ambassaden vid tidpunkten.