USA håller andan inför sista debatten – följ på gp.se i natt

I natt möttes de amerikanska presidentkandidaterna Donald Trump och Joe Biden för sista gången innan valet.

ANNONS
|

När?

Debatten började klockan 21:00 lokal tid, alltså klockan 03:00 svensk tid och pågick i 90 minuter. Du kan se debatten här på gp.se.

Var?

Platsen för drabbningen är Belmont University i Nashville, Tennessee. Det är andra gången som den privata kristna skolan står värd för en presidentkandidatsdebatt. Barack Obama och John McCain debatterade här i valrörelsen 2008.

Donald Trump och Joe Biden under den första debatten i Cleveland, Ohio.
Donald Trump och Joe Biden under den första debatten i Cleveland, Ohio. Bild: Patrick Semansky

Hur?

Nytt för den här debatten är att mikrofonerna stängs av när den andra kandidaten talar. Varje kandidat ska då få tala oavbrutet i två minuter i början av varje nytt samtalsämne. De nya reglerna har tillkommit sedan den första debatten där kandidaterna skrek i mun på varandra under stora delar av tillställningen.

ANNONS

Ämnena för debatten är covid-19, rasfrågan i USA, familjer, nationella säkerheten, klimatförändringarna och ledarskap.

Vem?

Republikanernas kandidat, den sittande presidenten Donald Trump, ligger efter i de nationella opinionsmätningarna. Men avståndet till Demokraternas Joe Biden, den tidigare vicepresidenten, är relativt litet i vissa av de delstater som kan avgöra valet.

Moderator är Kristen Welker från NBC News.

LÄS MER:Nytt avsnitt av Presidentpodden ute nu

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS