Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

USA: Över 1000 döda – fyra dagar i rad

Nästan lika många vårdas på sjukhus för covid-19 nu som i mitten av april i USA. Från i tisdags till fredags dog över 1000 personer varje dag i sviterna av viruset och den amerikanska ekonomin verkar ha tappat momentum i sin återhämtning, rapporterar Washington Post.

Dödssiffrorna i coronaviruset är högre än de har varit på två månader i USA. Pandemin visar inget tecken på att sakta ned. I fredags rapporterades över 74 000 nya fall av covid-19 i landet. Detta efter att man förra veckan nått rekordhöga siffror för antal infekterade under en dag med bara några fåtal fler än fredagens siffror. Detta rapporterar Washington Post.

Mellan tisdag och fredag dog fler än 1000 personer varje dag till följd av covid-19 i landet. Det är de värsta dödssiffrorna sen sent i maj. Antalet som vårdas på sjukhus för covid-19 har nästan fördubblats under den senaste månaden och i fredags vårdades totalt 59 670 amerikaner på sjukhus. Det är bara några hundra färre än när det var som flest i mitten av april, skriver tidningen.

Ökningarna de senaste veckorna har synts främst i delstater som Kalifornien, Florida, Texas och Arizona. Minst 143 000 amerikaner har nu dött i sviterna av covid-19 och över 4,1 miljoner har infekterats.

President Donald Trump insisterar att landets skolungdomar ska vara tillbaka i skolan om bara några veckor, men landet verkar inte vara närmare att få kontroll över århundradets största hälsokris, enligt tidningen.

Efter att en tredjedel av de 21 miljoner jobb som förlorats under våren återigen tillsatts, verkar den amerikanska ekonomin nu förlora momentum.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.