Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
En svensk man har skjutits ihjäl av polis i Valenicia efter att ha knivhuggit en polisman till döds, enligt spansk media. Bilden är en arkivbild. Bild: TT/Google. 

Uppgifter: Svensk dödade polis i Spanien

En svensk man har skjutits ihjäl av polis i spanska Valencia efter att ha knivhuggit en polisman till döds, rapporterar lokaltidningen Las Provincias. Polisen tror att svensken var inblandad i ett styckmord.

Delar av en styckad kropp hittades under natten till tisdagen i en stor resväska som dumpats intill några soptunnor i centrala Valencia. Blodspår på trottoaren ledde snabbt polisen till ett hus där kroppen tros ha styckats, ungefär 500 meter från fyndplatsen, skriver Las Provincias.

Vid 14-tiden på tisdagen klev polisens utredare in i trappuppgången. Där stötte poliserna på mannen som nu utpekas som svensk. Med sig hade han två ryggsäckar med nytvättade kläder och den styckmördade mannens id-handlingar, skriver Las Provincias. Mannen gick till attack mot polisen med en kökskniv och dödade en 51-årig polisman innan han sköts ihjäl. Enligt Expressen är den döde en känd kriminell från Västsverige.

UD känner till fallet

Utrikesdepartementet säger sig känna till fallet. Däremot menar man att det inte är bekräftat huruvida gärningsmannen är svensk medborgare eller inte.

– Spansk polis försöker fortfarande fastställa den avlidna personens identitet, säger Rasmus Eljanskog, kommunikatör på UD, till GP.

Enligt spanska El Mundo utreder polisen om mördarens pass kan vara falskt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.