Mike Pence kommer enligt uppgifter kandidera till president 2024.
Mike Pence kommer enligt uppgifter kandidera till president 2024. Bild: Charlie Neibergall

Uppgifter: Mike Pence ställer upp som presidentkandidat

Donald Trumps före detta vicepresident Mike Pence planerar att ställa upp som presidentkandidat, enligt uppgifter till NBC.

ANNONS
|

Enligt den amerikanska nyhetskanalen NBC kommer Mike Pence att avslöja att han ställer upp som presidentkandidat på onsdag nästa vecka.

Han skulle i sådana fall ge sig in i kampen om att få bli Republikanska partiets kandidat inför valet i USA 2024 – en kamp mot bland annat hans tidigare president Donald Trump och Floridas guvernör Ron DeSantis.

Pence var USA:s förra president Donald Trumps vicepresident mellan 2017 och 2021.

Trump leder stort i opinionen

Enligt NBC kommer Pence offentliggöra sin kandidatur i en video samt ett tal i Des Moines, Iowa.

– Vi ser det här som ett vidöppet lopp och Iowa kommer att ha en avgörande roll, säger en person som känner till Mike Pences planer till NBC.

ANNONS

– Det är en stat som delar Mike Pences åsikter i viktiga frågor, traditionella konservativa principer, djupt rotad tro och karaktär som sticker ut.

Enligt den sammanställning av mätningar som sajten Real Clear Politics gör leder Donald Trump i nuläget, med 53,2 procent av republikanernas röster. DeSantis, som avslöjade att han kandiderar förra veckan, får 22,4 procent medan Mike pence ligger på 3,8 procent. Nikki Haley, South Carolinas förra guvernör och som utmanade Trump redan i februari, får i nuläget 4,4 procent av rösterna.

LÄS MER:Fem punkter: Pence vittnar mot Trump

LÄS MER:Teknikfiasko drar ned både DeSantis och Musk

LÄS MER:Trumps hån efter DeSantis tillkännagivande

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS