Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ett molnigt Damaskus fotograferat i december 2016. Arkivbild.

Uppgift: Uppåt 70 döda i attacker i Damaskus

Uppåt 35 människor har dödats på en marknadsplats i Damaskus, sedan rebeller avfyrat raketer mot området uppger invånare för AFP. Omkring 20 människor skadades i raketbeskjutningen, som riktades mot området Jaramana, skriver Reuters.

Statliga syriska medier uppgav inledningsvis att 29 personer dödats men höjde senare dödstalet.

Det är oklart vilken grupp som ligger bakom angreppet. Men Jaramana ligger strax nordost om området al-Hajar al-Aswad i Damaskus som fortfarande kontrolleras av terrorrörelsen IS. Det finns även andra grupper som skulle kunna ligga bakom attacken mot marknadsplatsen.

I en annan attack natten mot tisdagen dödades minst 36 soldater tillhörande den syriska armén och allierade grupper i samband med att IS angrepp distriktet Qadam i Damaskus, uppger oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som bevakar kriget från Storbritannien.

Överraskningsattacken utgick just från det närliggande IS-kontrollerade distriktet al-Hajar al-Aswad, enligt SOHR.

Den syriska regimen har inte bekräftat uppgifterna. Men enligt SOHR är nya regimstyrkor på väg till området för att försöka återta det.

Qadam ligger i de södra delarna av Damaskus och har under flera år varit ett tillhåll för en rad olika islamistiska extremistgrupper, däribland IS och alliansen HTS, som domineras av före detta al-Nusrafronten, som tidigare var allierad med al-Qaida.

I förra veckan lämnade hundratals HTS-soldater området efter en överenskommelse med den syriska regimen.