HR McMaster. Arkivbild.
HR McMaster. Arkivbild.

Uppgift: Trumps säkerhetsrådgivare får gå

Kanske är det snart dags för ännu en av Trumps medarbetare att lämna Vita huset. Enligt uppgift till The Washington Post är HR McMaster, nationell säkerhetsrådgivare, på väg ut.

ANNONS
|

USA:s president Donald Trump har bestämt sig för att sparka McMaster, skriver tidningen, med hänvisning till fem insatta källor.

Även CNN har flera källor som säger att beslutet är taget.

Tidigare har NBC News rapporterat samma sak, och uppgiften förnekades av McMasters talesperson.

The Washington Post skriver att Trump är i full gång med att diskutera vem som kan bli en lämplig ersättare, och att han dröjer med att sparka McMaster tills han hittat någon.

Vita husets presstalesperson Sarah Sanders twittrar dock att det inte gjorts några förändringar vid nationella säkerhetsrådet (NSC), vars stab McMaster leder.

ANNONS

"Pratade precis med @POTUS (presidenten, reds anm) och general HR McMaster – och till skillnad från vad som sägs har de en bra arbetsrelation och det har inte gjorts några förändringar vid NSC", skriver hon.

Om HR McMaster får lämna sin tjänst sällar han sig till en stor skara Trump-medarbetare som sagt hejdå till Vita huset. Senast var det utrikesminister Rex Tillerson som fick sparken och nyligen sade Trumps högste ekonomiske rådgivare Gary Cohn upp sig.

TT-AFP

ANNONS