Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ungern kan komma att dra sig ur FN:s migrationssamtal. Landets premiärminister Viktor Orban har sedan tidigare kritiserat EU:s migrationspolitik. Arkivbild.

Ungern kan dra sig ur FN:s migrationssamtal

Ungern kan komma att dra sig ur FN-samtalen om ett migrationssamarbete, den så kallade New York-deklarationen. Enligt landets utrikesminister Péter Szijjártó står FN för en liberal syn på migration som inte går i linje med Ungerns säkerhetsintressen, säger han enligt Reuters.

Ungerns premiärminister Viktor Orbán är en av de som hårdast kritiserar EU:s migrationspolitik. Ungern hamnade i fokus under flyktingkrisen 2015, då landet införde en hårdför gränsbevakning.

Ungern går till parlamentsval i april och Orbán siktar på att ta hem segern för tredje gången i följd. Vissa bedömare tror att hans och regeringens migrationsmotstånd på den internationella arenan handlar om att blidka hemmaväljarna.

FN antog New York-deklarationen 2016 med syftet att medlemsländerna under två år skulle förhandla fram ett avtal för en ordnad, säger och reglerad migration. I december förra året drog sig USA ur förhandlingarna.