Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

UD: Ett antal personer har inte hört av sig

Det finns inga uppgifter om döda eller skadade svenskar i Filippinerna – men ett antal personer har fortfarande inte hörts av.

Utrikesdepartementet har inte fått in några uppgifter om döda eller skadade svenskar efter tyfonen, men det är fortfarande ett antal personer som inte har hört av sig till anhöriga eller svenska myndigheter. Hur många personer det är vill UD inte uppge.

– Det har funnits en lista med namn, antalet har varierat från en handfull till ett 40-tal, men den förändras allteftersom människor i området och anhöriga hör av sig till oss. Det kan handla om att personen inte alls befann sig där över huvud taget. Därför kan vi inte säga några exakta siffror. Jag har sett siffror figurera i medierna, men vi vill inte gå ut med någon siffra eftersom det ändrar sig hela tiden, säger Camilla Åkesson Lindblom på UD press.

Telefonförbindelserna i området är för närvarande mycket dåliga, och det kan vara en orsak till att anhöriga ännu inte hört av personer som befinner sig där.

UD håller ständig kontakt med den svenska ambassaden i Bangkok och konsulaten i Manila och Cebu för att uppdatera sig om läget.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.