Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En kvinna slänger skräp i Bad Neuenahr-Ahrweiler i västra Tyskland, efter de översvämningar som skakat landet.
En kvinna slänger skräp i Bad Neuenahr-Ahrweiler i västra Tyskland, efter de översvämningar som skakat landet. Bild: Bram Janssen/AP/TT

Tyskland vill ha EU-hjälp efter översvämningar

Tyskland hoppas på ekonomiskt stöd från en EU-fond för katastrofer för att snabbt kunna bygga upp landet efter de översvämningar som krävt minst 160 tyskars liv.

Det visar ett utkast till dokument som nyhetsbyrån Reuters tagit del av. Samtidigt fortsätter sökandet efter överlevande i översvämningarna som är landets värsta naturkatastrof på 60 år.

Vatten flödade genom byar och drog med sig hus och broar. Att reparera skadad infrastruktur kommer att kräva "omfattande ekonomiska insatser" de kommande åren, enligt utkastet.

Tysklands regering planerar att dela ut motsvarande drygt 2 miljarder kronor i nödhjälp för att reparera byggnader och skadad infrastruktur, samt hjälpa drabbade människor.

Förbundskansler Angela Merkel åkte på nytt till katastrofområdet på tisdagen. Samtidigt kritiseras hennes regering för att landet inte varit tillräckligt förberett på översvämningarna.