Tysklands inrikesminister Horst Seehofer är beredd att skicka fler poliser till gränsen mot Polen. Arkivbild.
Tysklands inrikesminister Horst Seehofer är beredd att skicka fler poliser till gränsen mot Polen. Arkivbild. Bild: Tobias Schwarz/AP/TT

Tyskland skärper gränsbevakningen mot Polen

ANNONS

Tysklands inrikesminister Horst Seehofer meddelar att bevakningen av gränsen mot Polen ska skärpas.

Seehofer säger till tidningen Bild am Sonntag att 800 poliser nyligen har satts in vid tysk-polska gränsen med anledning av den senaste tidens ökning av antalet migranter som tar sig till Tyskland från Belarus.

– Jag är beredd att öka siffran ytterligare om det är nödvändigt, säger Seehofer.

På söndagen bröt polisen upp en samling av omkring 50 personer som tillhör en tysk högerextrem grupp som uppmanat sina medlemmar att samlas vid gränsen för att agera mot migranter som försöker ta sig in i landet. Under insatsen beslagtog polisen bland annat pepparsprej, en bajonett, en machete och batonger.

ANNONS

EU anklagar regimen i Belarus för att flyga in migranter från Mellanöstern och Afrika för att skicka dem vidare till EU som hämnd för EU:s sanktioner.

Polens regering har föreslagit att bygga en mur mot Belarus för att hindra migranterna.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS