Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisen i Frankfurt attackerades med stenar efter att de hade försökt bryta upp en flashmob bestående av omkring 600 ungdomar. Arkivbild.

Tysk polis attackerad med stenar av flashmob

Polisen i tyska Frankfurt attackerades med stenar efter att en grupp med flera hundra ungdomar samlats i stadens centrala delar för en så kallad flashmob.

Runt 600 ungdomar slöt på lördagen upp vid shoppinggatan Zeil där de, enligt polisen, sprang omkring utan hänsyn till andra fotgängare.

Till följd av detta beordrade de närvarande poliserna att arrangören skulle upplösa samlingen. Då blev en polisman plötsligt slagen i ansiktet av en pojke i tonårsåldern. När polisen grep tonåringen började andra ungdomar kasta sten mot polismännen. En av poliserna skadades lindrigt vid stenkastningen.

Ungdomarna skingrades slutligen omkring två timmar efter att de samlats.

Flashmob är ett fenomen där en större grupp människor samlas på en offentlig plats för en synkroniserad händelse, till exempel en dans.

Stöket i Frankfurt kommer bara dagar efter att hundratals unga fans till två Youtube-personligheter drabbat samman i Berlin. Nio personer greps efter att bråk och tumult brutit ut bland de omkring 400 anhängarna som hade samlats på Alexanderplatz i centrala Berlin på torsdagen.