Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

USA:s president Donald Trumps hot riktade mot Nordkoreas ledning, med Kim Jong-Un i spetsen, har ett nyhetsvärde och ett allmänintresse, säger Twitter som förklaring till varför Trumps inlägg inte plockades bort. Arkivbild / Montage.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Twitter: Därför raderades inte Trumps hot

Det kan vara okej att hota någon på Twitter – om det har tillräckligt stort nyhetsvärde. Den slutsatsen drar flera användare.

Det kan vara okej att hota någon på Twitter – om det har tillräckligt stort nyhetsvärde. Den slutsatsen drar flera användare, efter att mikrobloggen i en serie inlägg förklarar varför de inte plockat bort ett hotfullt inlägg från USA:s president Donald Trump mot Nordkoreas ledning.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Inlägget var en del av den upptrappade krigsretoriken mellan presidenten och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un, som Trump kallat "raketmannen".

"Hörde just Nordkoreas utrikesminister tala i FN. Om han ger eko åt lille raketmannens tankar kommer de inte finnas kvar mycket längre!" skrev Trump i söndags.

Enligt Twitters regler får användare inte hota eller förespråka våld. Men mikrobloggen säger nu att nyhetsvärdet och allmänintresset är ett par av de faktorer som de bedömer när de överväger om inlägg ska raderas.

"Det har länge varit en intern policy och vi ska inom kort uppdatera våra regler utåt för att spegla detta", skriver Twitter.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.