Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tvillingflickor dog i varm bil

Det 15 månader gamla tvillingparet lämnades i 33 graders värme och hittades av boende i området. – Det var så varmt i dag. Jag hoppas och ber för att det var en olycka, säger en av personerna som hittade flickorna till den lokala tv-kanalen.

Två 15 månader gamla tvillingflickor hittades döda efter att ha blivit lämnade i en varm bil i den amerikanska delstaten Georgia, rapporterar NBC.

Hörde skrik

SUV:en som flickorna hittades i stod parkerad vid ett lägenhetshus i småstaden Carrollton. Boende i området hittade barnen efter att ha hört skrik från bilen. När polisen kom till platsen vid åtta-tiden på kvällen var de boende i huset i full gång med att försöka kyla ner flickorna. Barnen togs till det lokala sjukhuset där de senare dödsförklarades.

Försökte rädda barnen

– Barnen sänktes ner i en barnpool och försöktes även kylas ner med ispåsar, säger Carrolltons polischef till Atlanta-stationen WXIA.

Enligt CNN var det den 24-årige pappan till tvillingarna som försökte återuppliva barnen genom att kyla ner dem i vatten.

Polisen säger till den lokala tv-kanalen WTVM att de utreder händelsen och att värmen kan ha varit orsaken till flickornas död. Pappan som hade hand om barnen när de avled förhörts och gripits av polisen. CNN uppger att mannen nu är misstänkt för två fall av vållande till annans död.

"Oförklarligt"

– Det är ledsamt. Jag har själv barnbarn och kan inte ens föreställa mig dem försvinna från mig, särskilt under sådana omständigheter. Det var så varmt i dag, säger Regina Cleveland, en av de boende i området. 

Hon tillägger att händelsen är oförklarlig, men hoppas och ber för att det var en olycka.

Temperaturen i Carrollton hade under eftermiddagen uppmätts till 33 grader och vid tidpunkten när flickorna hittades låg temperaturen på cirka 24 grader.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.