Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

TV: Här kraschar lastbilen – rakt in i buss med 40 elever

Panik utbryter bland de 40 eleverna när en långtradare färdas i full fart mot en skolbuss – som fått motorstopp. Läsarfilmen visar hur skoleleverna tror sig möta döden på en motorväg i New Jersey.

Tonåringarna från Wayne Valley High School i New Jersey var på väg med skolbussen – som fick motorstopp. En av eleverna filmade bakåt ut genom fönstret medan de drygt 40 eleverna maktlöst kunde se på när en stor långtradare rusade mot dem på motorvägen I78.

Se klippet på dramatiken här:

De dramatiska scenerna när skolbussen krockar. Foto: CNN

Försökte rädda de 40 barnen

Föraren försökte väja mot vägkanten för att undkomma den hårt trafikerade leden men medan bussen körde mot vägkanten kunde eleverna i den bakre delen av bussen bara skräckslaget se på när den många tiotals ton tunga lastbilen åkte i full fart mot dem.

En av eleverna filmade med sin mobilkamera hur lastbilen kraschade in i bussen. På filmen kan man se hur långtradaren kör i full fart mot bussen – kraschar in i sidan på skolbussen och efter det ska ha rammat in i ytterligare en lastbil.

Lastbilen demolerades – men eleverna klarade sig med lindriga skador. Foto: CNN

"Man hörde hur folk grät"

Fem studenter, busschauffören och en skolanställd togs till St Lukes sjukhus med lindriga skador.
– Alla skrek och man hörde hur folk grät efter skriken. Vi försökte bara ta oss av bussen, säger eleven Lauren Chiaramonte till CNN.
Skoldistriktet berättade om sin oro för eleverna i ett pressmeddelande:
"Vår första prioritet är alltid våra studenters välmående och vi är väldigt oroade för barnen som var på bussen vid tiden för incidenten", skriver skoldistriket i ett pressmeddelande.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.