Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Polisen uppmanade folk att undvika centrum under småtimmarna, när man fruktade att en och samma skytt låg bakom flera skjutningar.

Två separata skjutningar i Austin

Skottlossningar i Austins centrum ledde till en omfattande polisinsats under natten mot söndag, lokal tid. Polis uppmanade allmänheten att undvika centrum eftersom det initialt var oklart om det rörde sig om en och samma skytt som sköt på flera olika platser. Det rapporterar KXAN News.

En omfattande polisinsats pågick i centrala Austin, Texas, under förmiddagen, svensk tid. Två skjutningar i stadens festdistrikt försatte staden i skräck. Enligt sjukvårdare hittade man flera personer med skottskador när man kom till platsen. Offren uppgavs dessutom vara geografiskt utspridda, enligt KXAN News

– En pågående skjutning har inträffat i centrum, flera personer är skadade. Undvik centrum, twittrade Austinpolisen.

Skjutningarna började vid 02:30-tiden, amerikansk tid. Polisen meddelade till en början att man inte gripit någon och att allmänheten därför skulle hålla sig borta från centrum. Då fruktade polisen att det kunde röra sig om en ensam gärningsman som sköt personer slumpmässigt.

Hästpolis försökte motta bort allmänhet från området där skjutningarna varit. Parallellt fokuserade räddningstjänst och sjukvårdspersonal på att lokalisera samtliga skadade. 

 

Flera personer skottskadade

– Vi har konstaterat att det finns fem offer så här långt. En kvinna i 30-årsåldern dog på plats och tre personer har förts till sjukhus med skottskador. Utöver dessa var det dessutom en man som inte ville vårdas alls, enligt Austin-Travis County sjukhus uppgifter till Breakingnews.com.

Vid 05-tiden, lokal tid, höll Austinpolisen en presskonferens där den berättade att det rört sig om två separata skjutningar inom samma område. Faran uppgavs då definitivt vara över.

 

Samtliga skadades i första skjutningen

Den första skottlossningen ska ha varit på 6th Street, hjärtat av stadens festdistrikt. Polisens teori är i nuläget att upptakten var ett bråk som spårade ur när en av de inblandade drog fram en pistol och började skjuta planlöst mot folk på gatan.

Den andra skjutningen ska ha inträffat i ett garage, inte långt ifrån den första skottlossningen. Enligt polisen ska en man ha skjutit upprepade gånger under ett våldsamt överfall. Men vittnen lyckades avväpna mannen och oskadliggöra honom i väntan på polis. Den misstänkte fördes sedan till sjukhuset av läkare.

Polisen menar nu att allmänheten kan känna sig säker. Men eftersom utredningsåtgärderna fortgår uppmanar myndigheterna människor att skicka in bilder och videos som kan ha skildrat endera händelser.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.