Två poliser skjutna till döds i USA

Tre poliser har blivit skjutna i Palm Springs, USA. Två av poliserna har dött av sina skador, uppger Brian Reyes, polischef i Palm Springs. En omfattande polisjakt efter gärningsmannen har inletts, rapporterar the Desert Sun.

ANNONS
|

De tre poliserna har förts till sjukhus, deras tillstånd var till en början okända. Under lördagsnatten svensk tid pågick en omfattande polisjakt efter den misstänkte gärningsmannen. Polisen i Palm Springs uppger att poliserna svarade på ett larm om bråk i en fastighet.

- Det är en aktiv situation, säger en talesperson för polisen till LA Times, under lördagskvällen.

Vid en presskonferens strax innan 02 natten mot söndagen meddelade Brian Reyes,polischef i Palm Springs att två av de skjutna poliserna hade dött av sina skador och att man fortfarande jagade gärningsmannen. De bägge skjutna poliserna ska vara i 35-årsåldern och det ska röra sig om en manlig och en kvinnlig polis.

ANNONS

Den tredje polismannen som skjutits ska enligt polischefen vara vaken och talbar.

Enligt vittnesuppgifter till the Desert Sun ska personer på plats ha hört mellan 10 till 20 skott som ska ha låtit som maskingevär.

- Jag såg en person liggandes på marken. Någon pumpade på hennes bröst, men hon rörde inte på sig, berättar vittnet Gerardo Barrera för tidningen.

Ett stort antal polispatruller, ambulanser, brandbilar och polisens insatsstyrka, SWAT, varpå plats. Polisen spärrade även av ett stort område i samband med sökandet efter gärningsmannen.

ANNONS