Två personer runt Kamala Harris smittade

Demokraternas vicepresidentkandidat Kamala Harris tvingas ställa in resplaner för helgen efter att två personer i hennes närhet insjuknat i covid-19. Den ena är Harris kommunikationschef Liz Allen, enligt CNN.

ANNONS
|

Demokraternas vicepresidentkandidat Kamala Harris.
Demokraternas vicepresidentkandidat Kamala Harris. Bild: Jacquelyn Martin

Kamala Harris skull egentligen ha åkt till North Carolina på torsdagen. Men den resan ställs in. Inga kampanjresor är aktuella förrän på måndag, enligt presidentkandidat Joe Bidens kampanjchef Jen O'Malley Dillon.

Förutom Kamala Harris kommunikationschef har även en person i flygplansbesättningen på planet som Harris flög med dagen efter vicepresidentdebatten med Mike Pence, den 8 oktober, insjuknat.

Två negativa tester

Sedan dess har Kamala Harris tagit två PCR-test för covid-19. Båda har varit negativa. Kamala Harris ska inte ha haft nära kontakt med någon av de nu smittade personerna, enligt den amerikanska smittskyddsmyndighetens (CDC) definition för vad som är nära kontakt.

– Under flighten hade senator Harris en N95-mask. Det hade även de båda individerna (som insjuknat, reds. anm.). Hon var inte inom sex fot längre än 15 minuter med någon av dem, säger Jen O'Malley Dillon i ett uttalande.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS