Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Två personer döda efter tågattack i Schweiz

Två personer har dött efter lördagens våldsamma dåd i Schweiz, då en 27-årig man gick till attack mot passagerare på ett tåg. De döda är gärningsmannen själv och en 34-årig kvinna som vårdats på sjukhus med svåra skador sedan attacken.

Under lördagens attack på ett tåg i höjd med byn Salez i Schweiz, där en 27-årig man knivhögg passagerare och anlade en brand, blev gärningsmannen och ytterligare en kvinna allvarligt skadade. Gärningsmannen ska ha hällt ut en brännbar vätska i tåget som fattade eld.

Den skadade kvinnan, en 34-åring, avled under söndagen av sina skador, rapporterar Neue Zürcher Zeitung. 

Gärningsmannen har dött

Senare rapporterades även att gärningsmannen har dött, uppger 20 minuten. Han opererades under lördagskvällen på grund av svåra brännskador.

Inget tyder dock på någon form av terrorkoppling eller politiskt motiv skriver polisen i kantonen Sankt Gallen i ett uttalande, även om de i nuläget inte vet mannens motiv bakom attacken. 

Barn bland de skadade

Sex personer skadades, däribland 27-åringen själv. Utöver gärningsmannen och den avlidna kvinnan befinner sig fyra personer fortfarande på sjukhus. Två av dem – en 17-årig flicka och en sexårig flicka – har svåra skador, enligt läkare.

Polisen har sökt igenom den misstänkte gärningsmannens bostad, som ligger i en angränsande kanton.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.