Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

På fredagen, lokal tid i Florida, ville en två meter lång pytonorm följa med på en båtresa. Bild: Joe Cavaretta/South Florida Sun-Sentinel via AP.
På fredagen, lokal tid i Florida, ville en två meter lång pytonorm följa med på en båtresa. Bild: Joe Cavaretta/South Florida Sun-Sentinel via AP.

Två meter lång pytonorm ombord på segelbåt

En besättning ombord på en segelbåt fick minst sagt sig en chock när de öppnade dörren till badrummet och fann en två meter lång pytonorm. Polisen kallades till platsen för att ta bort ormen – men först poserade de glatt på bild med ormen runt armen.

På fredagen slingrade en 2,1 meter lång pytonorm sig ombord på en segelbåt i Florida Keys, en ögrupp i sydöstra USA.

Efter att ha nått slutdestinationen, ungefär 15,5 mil senare, hittade besättningen den långa ormen liggandes inne i duschen, något som ABC News också rapporterat om. De larmade den lokala polisen som reagerade snabbt och anlände till platsen kort därefter.

Men innan de klev av segelbåten stannade du upp för att ta några bilder med ormen som hade lindat in sig hos en av poliserna.

Tros härstamma från husdjur

Polisen lämnade därefter ormen till en lokal djurskötare.

I de södra delarna av Florida härjar de inhemska arterna som tros härstamma från husdjur som tidigare befriats från ett fångenskap.

– Eftersom pytonormar regelbundet flyr eller släpps ur fångenskap kan det vara svårt att avgöra om en orm som påträffats i Keys anlände dit genom att simma från fastlandet eller om den var ett före detta husdjur i fångenskap på ön, sade US Geological Survey, den amerikanska motsvarigheten till svenska Lantmäteriet.

Pytonormarna kan bli upp till 6,1 meter långa och väga 90 kilo som mest. De livnär sig framför allt på fåglar och däggdjur –och kramar ihjäl sina byten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.