Två fiskare döda efter orkanen Matthew

Orkan Matthew väntas slå Karibien och Västindien med full kraft inom 24 timmar. Men redan nu har området påverkats.

ANNONS
|

Två fiskare har enligt USA Today redan fått sätta livet till på grund av orkanen. Det är ännu oklart hur stor förödelse orkanen kommer skapa.

Regnet faller konstant och många rapporterar på sociala medier om hur vindarna är starka. Enligt USA Today kommer regnet täcka nästan en meter över marken när orkanen kommer fram med sin fullskaliga kraft. Flera stolpar och rödljus har redan fallit i området och boende uppmanas hålla sig inne.

Flera kryssningsfartyg har också fått ändra rutt. USA Today uppger att sex fartyg från kryssningsfartyget Carnival fått ändra kurs. Flera andra kryssningsföretag har också fått ändra kurs för sina fartyg. Vissa har även erbjudit sina resenärer pengarna tillbaka för att inte åka med på resan.

ANNONS

Enligt National Hurricane Center kommer orkanen nå Haiti under tisdagen och röra sig vidare mot Bahamas på onsdagen.

Boende har under dagen förberett sig genom att bland annat söka skydd på evakueringscenter. Haitis regering har satt upp inte mindre än 1 300 evakueringscenter över hela landet. Center som ska kunna hålla upp till 340 000 personer.

Matthew är en av de hårdaste stormarna som dragit in över Karibien på flera år. Orkanen har en vindhastighet på 240 km i timmen och har kategoriserat till kategori fyra enligt USAs orkancenter NHC.

Orkaner kan kategoriseras i fem steg där steg fem är det farligaste.

Läs också:Haiti öppnar tusentals evakueringscenter

ANNONS