Två döda i masskrock i Danmark

Uppemot 40 fordon ska vara inblandade i en masskrock på en motorväg i Danmark, rapporterar danska medier. Två personer ska ha mist livet i olyckan.

ANNONS
|

Under torsdagsförmiddagen skedde en masskrock på en motorväg mellan Randers och Hobro i nordöstra Danmark. 40 fordon kraschade i vinterhalkan vid halv tio-tiden och polisen kallar olyckan för ”ytterst allvarlig”, rapporterar Danmarks Radio.

Två personer har mist livet i olyckan. Tidigt kom rapporter om att flera personer skulle varit allvarligt skadade, men nu ser det ut som att de flesta har klarat sig med lindriga skador, enligt polisen.

– Som det ser ut nu har vi kommit nådigt undan, med bara ytterligare en skadad, såvitt jag vet. Och så är det en del som har lite skråmor, säger Henrik Skals, insatsledare från polisen till Danmarks Radio.

ANNONS

Evakuerade, som inte är skadade, samlas vid polisstationen i närliggande Hobro. Motorvägen stängdes under torsdagen av i båda riktningar.

Enligt polisens uppgifter skedde först en olycka i södergående riktning, och därefter ännu en i norrgående riktning. Polisen råder alla som sitter fast i köerna som uppstått att stanna kvar i sina bilar i väntan på att räddningsfordon ska ta sig fram.

Under dagen har det varit särskilt halt och dimmigt vid olycksplatsen, rapporterar DR.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS