Två döda efter knivattack på skola

En pojke och en kvinna har blivit knivskurna utanför en skola i Norge, skriver Dagbladet. Båda personerna avled till följd av sina skador, uppger polisen i Norge.

ANNONS
|

Strax efter 16 på måndagseftermiddagen fick polisen in ett larm om att två personer blivit stuckna med en kniv på ett skolområde iKristiansand, Norge. Personerna fördes till sjukhusefter attacken, skriver Dagbladet.

Drygt två timmar efter attacken meddelade norsk polis att de två skadade personerna avlidit.

–Vi har fått veta att två personer blivit knivhuggna. De var båda allvarligt skadade båda två. Så långt vi vet rör det sig omen kvinna och ett barn. Vi har ännu inte identifierat dem, sa polisen i Agders verksamhetschef, Per Kristian Klausen, enligt ett pressmeddelande under måndagskvällen.

Pojken är inte elev på skolan

Enligt ett vittne har polisen spärrat av ett område vid skolan. En klass som skulle ha julavslutning på måndagseftermiddagen har underrättats om att avslutningen avbryts på grund av händelsen, skriver Dagbladet.

ANNONS

–Vi tycker inte att det är moraliskt eller etiskt rätt. Därför har vi tagit det här beslutet efter denna allvarliga händelse på skolan, säger rektorAnnemarie Mauland Mansoor på skolan till tidningen.

Enligt tidningenFædrelandsvennen är det en kvinna och en pojke som har skadats. Enligt insatsledaren på plats är den skadade pojken inte en elev på skolan.

–Det här hände i slutet av dagen när eleverna var inomhus. Eleverna såg baraalla blåljus genom fönstren. Alla hölls inomhus tills de hämtades av sina föräldrar, sa rektorn till Aftenposten.

Skolan har på sin hemsida lagt ut ett meddelande om händelsen. Där meddelar de även att ingen elev på skolan ska ha blivit vittne till händelsen. Skolan förväntas öppna upp som vanligt under tisdagen.

Båda dog till följd av skadorna

Vid 19:30-tiden hade ingen person gripits misstänkt fördådet. Polisen var på plats med flera patruller, även en hundpatrull deltog isökandet efter spår som kan kopplas till knivskärningen.

– Vi arbetar med att identifiera offren och sedan kommer vi kontakta anhöriga. Parallellt pågår en stor polisinsats där vi letar efter en eller flera gärningsmän, saPer Kristian Klausen under en presskonferens.

Personerna vårdades på sjukhus under eftermiddagen. Vid 18.30 uppgav polisen i Norge att båda personerna hade dött till följd av sinaskador. Polisen vädjar nu till allmänheten efter tips för att få fastgärningsmannen.

ANNONS

Jobbade på förskola

Kvinnan som knivhöggs till döds utanför skolan uppges ha jobbat på en privat förskola i närheten.

– Det är en kvinna som jobbar på en privat förskola i närområdet, säger kommunordföranden i Kristiansand Harald Furre till VG.

Den unga pojken som blev dödad ska ännu inte vara identifierad, men han ska vara i skolåldern uppger VG.

ANNONS