Tusentals inom offentliga sektorn i Hongkong har gått ut på gatorna i Hongkong för att markera sitt stöd till demonstranterna som protesterat mot regeringen.
Det är första gången som statligt anställda anordnar en demonstration. Efter att de samlats marscherade de lugnt genom Hongkongs affärskvarter, många av dem med svarta masker över ansiktet för att dölja sin identitet.
-Jag tycker regeringen borde besvara kraven i stället för att skicka polisen till frontlinjen som en sköld, säger Kathy Yip, en 26-årig statligt anställd.
Protesterna i Hongkong började som en reaktion mot ett lagförslag om att misstänkta brottslingar skulle kunna lämnas ut till Fastlandskina och har utvecklats till en kritik mot Pekings ökade inblandning i regionen.
Flera stora protester är planerade i Hongkong under helgen, följt av en masstrejk på måndag inom bland annat skolverksamheten och transportbranschen.
Hongkong är en speciell administrativ region i Kina och ett av världens mest tätbefolkade områden med fler än sju miljoner invånare. Under 1900-talet, när Hongkong ännu lydde under Storbritannien, utvecklades det till ett av världens största finansiella nav.
Styret över Hongkong överlämnades till Kina 1997. Den kommunistiska fastlandsregeringen meddelade att principen "ett land – två system" skulle gälla i 50 år. Det innebär att Hongkong – liksom det näraliggande, tidigare portugisiska, Macau – är delvis självstyrande med större press- och yttrandefrihet och en i högre grad öppen marknadsekonomi än Kina. Hongkong har också sin egen valuta, Hongkongdollar.
Peking ansvarar för regionens försvars- och utrikespolitik och har vetorätt när det gäller förändringar i det politiska systemet.
Under senare år har missnöjet med inskränkningar i Hongkongs system yttrat sig allt oftare.
Källor: NE, The Guardian och AFP