Turkisk polis genomför räder efter terrorattacken

Turkiet misstänker att det är terrororganisationen Islamiska staten (IS) som ligger bakom attacken mot flygplatsen i Istanbul. Dödsiffran har stigit till 42 sedan en skadad kvinna avlidit på ett sjukhus, rapporterar turkiska medier. Sedan onsdagen har turkisk polis sökt igenom flera lägenheter som tillhör personer som misstänks vara knutna till IS.

ANNONS
|

Sedan onsdagen har turkisk polis genomfört flera husrannsakan i Istanbulhos personer man misstänker är knutna till terrororganisationen Islamiska Staten, det rapporterar ABC News som hänvisar till den statliga turkiska nyhetsbyrån.

Nyhetsbyrån Anadolu skriver att polisen har sökt igenom flera adresser i stadsdelarna Pendik, Basaksehir och Sultanbeyli. Det är dock oklart om några personer har blivit gripnaefter räderna och om rädernahar något samband med tisdagens bombdåd på flygplatsen Ataturk.

Turkiska myndigheter misstänker att det ärterrorgruppen IS som ligger bakom den koordinerade attacken där tre gärningsmän gick in i flygplatsen och sprängde sig själva. Över 230 personer blev skadade och 42 personer omkom i attacken.

ANNONS

Samtidigt sägerden turkiska inrikesministern Efkan Ala att det ännu inte är säkert att självmordsbombarna som dödade 42 personer tillhörde terrornätverket.

-De första rapporterna pekar mot Daesh, men det är inte helt säkert än, säger inrikesministern enligt TT.

ANNONS