Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Turkiet: Vi har omringat Afrin

Den turkiska militären och allierade rebellgrupper har omringat staden Afrin i Syrien, enligt statliga turkiska medier.

Turkiet inledde den så kallade "Operation olivkvist" i mitten av januari. Målet med insatsen är att driva ut den kurdiska YPG-milisen ur Afrinregionen i norra Syrien, vid gränsen mot Turkiet.

Under helgen som gick hölls flera demonstrationer runt om i Europa mot Turkiets framryckningar i Afrin.

Vid en av protesterna i Tyskland tog polisen till pepparsprej för att skingra folkmassan. Flera personer skadades, uppgav tysk polis till AFP.

I Storbritannien stängde polis tågstationer i Manchester och London efter oroligheter när människor samlats för att protestera mot den turkiska regimen. Stationen Manchester Piccadilly stängdes i flera timmar sedan demonstranter bland annat gått ner på spåret, skriver AFP.

Det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som bevakar kriget från Storbritannien, rapporterade under söndagen att turkisk militär genomfört flyganfall – oklart exakt när – i utkanten av staden Afrin. Dessutom har det pågått strider mellan turkiska styrkor och YPG-milisen på flera platser i staden.

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan sade i fredags i ett tv-sänt tal att turkiska styrkor satt den kurdiskkontrollerade staden under belägring.

Turkiet betraktar YPG som en terrorgrupp. Han sade då att "vårt intåg är nära förestående".

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.