Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Från vänster: Den turkiske stabschefen general Hulusi Akar, Somalias premiärminister Hassan Ali Khayre och Turkiets ambassadör i Somalia, Olgan Bekar vid invigningen.

Turkiet utbildar soldater i Somalia

Turkiet invigde i helgen det största militära träningslägret i Somalia som drivs av en utländsk makt. Omkring 200 turkiska soldater och militära utbildare kommer att verka vid lägret, som ligger i närheten av flygplatsen i huvudstaden Mogadishu.

Med vid invigningen var Somalias premiärminister Hassan Ali Khayre, som tillsammans med Turkiets ambassadör i landet klippte bandet vid ceremonin.

- Turkarna kommer att träna styrkorna och utrusta dem med militär utrustning, så att de inte kommer att lämnas i sticket efter träningen. Därför är den här akademien väldigt annorlunda, säger den somaliske generalen Ahmad Mohamad Jimale.

Träningslägret har kapacitet att utbilda omkring 1 500 soldater åt gången.

Somalia får i dag militärt stöd av Afrikanska unionens Amisom-styrka, som bidrar med 22 000 soldater, samt av USA i kriget mot extremistgruppen al-Shabaab. Amisom kommer dock att börja trappa ned på antalet soldater i landet i oktober nästa år.